Idk it's a yay or nay. Help me?

00:26



Assalamualaikum. Hai. Sorry lagi sekali sebab aku asyik ada kat sini untuk cerita cerita sedih, meroyan dan yang seangkatan dengannya. Sebab aku rasa setakat ni, this is my only "awan". Aku selalu rasa bersalah kalau nak cerita pasal aku kat orang sebab semua pun ada masalah masing-masing.



Beb. I want to ask you this one thing. And this thing asyik berlegar-legar kat kepala aku sampai kadang-kadang rasa nak sorok diri dari dunia ni. It was about my attitude yang suka tegur and jujur. 




Did I tegur and jujur too much?
I know tegur is good and so do berlaku jujur. Aku pun suka ditegur and hate lies to the max.  And that's why I did it. Tapi kadang-kadang aku rasa macam sikap aku yang tegur orang ni boleh buat orang annoyed dengan aku. Memang tak semua orang aku tegur. Aku akan tegur kalau orang tu rapat dengan aku, or aku yakin dia boleh terima teguran.




Tapi entahlah. Aku rasa macam orang akan anggap aku acah baik by doing this. (Walaupun aku rasa better la aku acah baik sebab, takkan nak acah jahat? Jahat tu tak payah nak diacah, aku tahu aku dah memang sedia jahat. Ye aku sedar aku tak baik mana.) Serious talk, aku tegur sebab aku sayang (buat kesekian kalinya aku rendahkan ego) dan aku jugak harap ia boleh jadi reminder untuk aku supaya tak buat jugak benda tu in future bcs we never know. Dan aku jugak silently hoping that people will do the same to me. Cuma yes. Aku agak kecewa sebab takde yang pernah menegur aku walaupun aku tahu aku buat salah. Salah yg sengaja aku buat utk tengok siapa yg akan tegur but no one :)




And about being jujur.
Firstly, aku memang tak suka menipu. Daripada menipu, lebih baik aku diam. Tak mengiakan, tak menidakkan. So bila orang tanya aku and eager want to know the answer, I will try my best to answer honestly without offending them. Tapi yelah. Hati manusia kita tak tau. Entah kenapa, aku rasa sikap aku yang ni buat orang jauh dari aku. Lepas aku jujur, slow slow orang menjauh. I dont know. Maybe cara aku salah. Maybe ayat aku salah. Maybe aku yang salah. Most of the time, aku just berlaku jujur. Itu je. Cuma aku takut sikap aku yang ni memakan diri. If you want me to tell you the lies to comfort you, you should tell me earlier. Or should I just not tell the truth from the beginning??



I dont know who will come and read this. But if you guys have an answer, opinion, or things to tell me (maybe awak orang yang tak selesa dengan cara saya), do tell me. I dont know how to fix my comment section but aku tahu, orang2 yang datang sini mostly orang2 yang kenal aku. So aku tak kisah korang nak whatsapp or even dm me at twitter to reply me on this. I desperately need an answer. For me to fix myself. Dah alang alang orang nak kata aku acah baik, apa salahnya kalau aku try to be that person but not the acah one. Haha.




Okay, that's all. Thank you for reading. I love you guys :)

Ini hujungnya

21:28







Aku tahu kau pandai jaga diri. Aku tahu kau dah happy sekarang. Sebab tu aku malas nak kacau. Tapi aku tengok je kau macam selalu.


Dan kalau ada yang lupa. Itu mungkin kau.
Bukan aku.


Tapi tak apa. Dah banyak dah pesan aku dapat. "Value yourself mu. You deserve more than this" "He's not worth to keep" "Aku tak nak tengok kau macam ni". 
Aku cuba, tapi aku tak boleh. Bukan tak nak, tapi tak mampu. Tapi, yang semalam tak sama dengan hari ni. Semalam aku tak mampu, tapi hari ini aku dah sedia.


Dulu-- kau lupa aku. Tapi loceng penggera dah kejut aku.
Sekarang-- masa aku, untuk aku lupa kau. 
Terima kasih.
Lots of love , 움무 ♥

Popular Posts

Nak taruk palagey niiiii

Aku.... tak tahu nak letak apa kat sini. Haha nanti ah aku update lagi. Blur ni template baru huhu


Hadam

"Tolong. Terima kasih." Hargai. Jangan malu. Selagi ada. Dah takde jangan nak menyesal.