Hilang bukan lepas

13:57



Aku dah pernah hilang sekali.
Dah pernah hilang dua kali.



Takkan aku nak kena hilang buat kali ketiga?
Sakit bodoh (tak tahu siapa bodoh, kau ke aku).
Bukan senang aku nak lepas.
Aku rasa memang aku tak pernah lepaskan pun.
Orang-orang tu cuma hilang je, tapi rasa tu aku tak lepaskan.
Still sama. Still percaya. Still sayang. 
Walaupun mungkin aku dah tak penting untuk orang-orang tu....


But then, once again kena remind balik;
Semua ni Allah pinjamkan.
Pandai ko mu nasihat orang tapi bila kena kat diri sendiri, ha baru tahu.
Okay, i belajar untuk redha k.
Kita..... senyum jela heh? Haha

Saje mengada

00:55


Entry berpassword.


hint: nama kau






Kalau tak boleh bukak, bukan untuk kau la tu maknanya. 
Dan kau boleh hidup tenang jalani kehidupan pancaroba kau tu. Hahahahahaha
muah cikedddd :*
p/s: Don't be too curious please. It's nothing. Hahahaha :D

Kotak

13:03





Tak usah kau terangkan ku tahu
Potret wajahmu di setiap penjuru
Curahkan deritamu padaku
Biarku rasa apa yang kau lalu

Terang terang
Bersama rasa sayang
Ku biarkan kau terbang
Terang terang
Sudut kecil ku isi tuk senyumanmu lagi

Berbaring renung kita ke bulan
Lagu yang ku tulis ku nyanyikan
Lagu cinta tentang kita berdua
Yang kan kau kenangi bila tiba masa



- Kotak Hati, Hujan.







Well actually gambar tu aku lukis based on this song. Ma feberet song eva doh haha.
And actually I'm glad that I can draw. Sedikit sebanyak emosi tu tercampur sekali dalam lukisan tu. Haha. Bye.

Gain vs pain

10:49


So, today is the result day.
I'm not going to ask what is your pointer-- as I hate this question too.
Also, not going to ask how your result was, and if I ask, just want to make sure you are okay and we can still survive for this journey together.
On this day, you can see two type of people;
The one who share their happiness,
And the one who feel so sad over the result.


The things is, whatever your result are, you should be happy.
Happy-- as that was the outcomes of your hardworks.
Happy-- as you know Allah still loves you (you can still feel improve yourself)
Happy-- as at least, you are in an university.


For those who get a successful result, congratulations.
Finally you get what you want. You get what you deserves. You get what will makes your parents in big smile.
And for that, be thankful. Be grateful. For everything you get, everything you have.
but please, don't show it too obvious.
Yes, you may show your grattitude and happiness over your success, but not too much.
Be humble.
Be concern over your sad friends.
There is more suitable and sweetest medium you can show your grattitude-- sajadah.


And for those who couldn't make it, don't be sad.
Yes, you can blame yourself.
Yes, you can envy your successful friends.
Yes, you can rant over it.
But these are all for you to make sure you get it right next time.
For you to improve yourself.
Don't be in the box of sorrow for a long time.
That wouldn't make you better.
Be brave to make steps to reach your friends' line.
Maybe this time it is not yours yet.
but please believe, He knows better.
Allah knows better.


Whatever it is,
be humble.
Be grateful.
Be helpful.
Lots of love , 움무 ♥

Popular Posts

Nak taruk palagey niiiii

Aku.... tak tahu nak letak apa kat sini. Haha nanti ah aku update lagi. Blur ni template baru huhu


Hadam

"Tolong. Terima kasih." Hargai. Jangan malu. Selagi ada. Dah takde jangan nak menyesal.