Berbaloi baloi habaq hang

01:03






Masih

22:59
Kau kata perhatian kau mahu
Kau kata kasih yang kau pinta
Kau kata rindu yang kau ingin
Dan nantinya itu yang aku beri
Itu yang aku hidupkan
Itu yang aku hembuskan
Tapi masih--
Masih bukan aku yang kau nampak
Masih bukan aku yang kau lihat
Bila semua kataku, rasaku jadi refleksi
Terlontar di cermin berpatah kembali
Tapi aku tetap berdiri
Dibalik ruang kosong yang tersemadi
Buat dirimu namun tak pernah berpenghuni
Sebab aku tahu-- 
masih bukan aku yang kau harap.
Masih bukan aku.
Masih rasa itu.
Masih.

Love letter

17:33
Hey hey I mean, not the surat cinta kanda dinda di puncak gunung ledang. Nehi nehi.


Dulu. Aku selesa dengan konsep masalah sendiri, simpan sendiri, takde siapa kisah.
Sebab macam, ye do siapa nak kisah pasal cerita kau, masalah kau?
Kau sendiri pun macam tak kisah dengan masalah sendiri haha.
Memang aku jenis pendam. Sebab aku rasa rather than people know about ur problem, why not kau cari jalan sendiri, settle sendiri, semua sendiri takyah nak susahkan orang lain.
Tapi aku suka dengar. Aku suka dengar cerita orang. Aku suka orang let their problem out kat aku.
Sebab, at least tu yang aku mampu buat.




Tapi haritu, aku sampai kat one point yg aku rasa macam down gila, aku tak tahu apehal aku macamtu, buat benda yang bukan tipikal seorang ummu buat melainkan dia tengok cerita hindustan sedih. Dia macam, every words every actions everything la yg reminds me of something sad; maka berjurailah. Hahahaha what the kan. Lepastu kerja apa pun tak jalan. Idea untuk final year project langsung tak datang k. Tak datanggggg. Omg memang barai la. 
Pastu aku rasa macam gagal tau. Gagal nak jadi diri aku yg aku rasa selama ni postive je walaupun kengkadang terpaksa fake kan diri tapi that time aku rasa aku tak mampu dah nak jadi positive. Kau paham tak rasa bila gagal?? :((((



Pastu aku try to tell my stories kat one of my friend sebab aku rasa macam, weh takleh do aku kena spill gak (walaupun berapa percent je cerita tu keluar)((and sebenarnya tak terniat pun nak cerita tp dia dpt hidu something wrong with me sebab aku whatsapp pelik tetiba? Hahaha u know who u are)).  
And yeah. I feel..... good? 
Walaupun sikit tak banyak tapi.... eh macam ringan je sikit? 
And aku cuba on the second person I trust the most (bersyukur sikit pls), and again tak cerita banyak pun tapi lagi sekali... aku rasa lega. 
Ye weh. Lega.
Some comfort words and advices and jokes and reactions u guys gave to me made me into tears once again hahaa but this time it was a happy tears.
Rasa macam 50% dalam diri aku ringan walaupun peratus cerita yang aku bagitau tak sampai macamtu pun.




Dan dengan itu, dengan rasa rendah diri dan penuh kasih sayang aku nak berterima kasih sangat sangat sangat sangat sangat buat yang sudi tadah telinga, bazirkan saliva memasing bagi semangat, korbankan masa sebab aku selalu swing time tengah malam hehe. 
Thank you. Seriously thank you.
If I could give u guys see my heart, u can see it  blooming and it was because of u guys. Hahahaha.
Love u. Saranghaeyo. Wo ai ni. Dont leave me pleaseee hahaha. (But i'm serious. Dun leave me kalau tak siapa aku nak kacau...... hehe)




And sorry my other friends. Bukan aku taknak cerita, tapi aku hm segan hehe and aku tahu korang busy so cam tak proper lak nak kacau hehe but i still love u guys muah :* aku boleh je do kalau korang nak cerita pape ke insha Allah aku boleh dengar. Sebab at least, tu yg mampu aku buat. Kalau aku busy sorryyy sangat takut tak terlayan tapi kalai dah sayang insha Allah aku cari masa untuk layan heheheehe (told ya i love u)
Lots of love , 움무 ♥

Popular Posts

Nak taruk palagey niiiii

Aku.... tak tahu nak letak apa kat sini. Haha nanti ah aku update lagi. Blur ni template baru huhu


Hadam

"Tolong. Terima kasih." Hargai. Jangan malu. Selagi ada. Dah takde jangan nak menyesal.