hampanya

19:59

Tadi test bc.
Ya Allah kenapa soalan dia mcamtu. Tak expect pun keluar cenggitu. Aku cuma expect keluar macam label-2, objective, definition and so on. Tapi ni suruh explain briefly tapi markah sampai 25 kau rasaaaa ??? Dahlah baca banyak gila topik last-2 yg keluar dalam 3 4 topik je.
Tapi yelah, papepun memang salah diri sendiri. Belajar tak masuk kepala.
Spesies lembap pastu tak sedar diri. Nasib baik comel. Hahaaha seronoknya kutuk dan puji diri sendiri ni. 

Tapi serious, i don't think that's my best.
Aku rasa aku boleh buat lagi baik dari tadi.
Tadi nak hentam pun tak tahu nak hentam apa. Tengok classmate sebelah panjang gila explaination, sampai dua kertas. 
Ye, memang aku selalunya yang jenis tak kisah sangat pasal exam ke test ke. Tak boleh jawab pun boleh je hentam pastu keluar exam hall duk huhahuha. 
Result lagilah. Malas betul nak layan. Nanti mulalah wujud perbandingan apa semua. Haha ai tak suka. 

Tapi tadi.
Lepas je lecturer kata masa tamat, and dia kutip kertas, aku rasa macam nak nangis.
Ye, gembeng gila an. Sebabnya aku tahu,
Aku boleh buat lagi bagus kalau aku betul-2 fokus. And yang buat lagi teruk, bila fikir parents. Rasa macam aku hampakan harapan diorang. Lelagi dengan keadaan ayah macamtu. Diorang nak tengok aku berjaya. Tapi ni je aku boleh buat?

Okay aku cuba untuk tak pressure kan diri sendiri. Haha what the. Relax dulu kot, boleh belajar lagi. Buat lagi bagus untuk final exam nanti. Test 2 ke. Haha
Kalaulah habis exam tadi aku tk sempat tahan empangan ni daripada pecah, mesti habis gang bawah meja tu tau kot sebab aku mmg bukan jenis suka-2 je nangis kan nak raih perhatian ke apa. Lol, i hate attention so much 😒.
Takpun budak-2 lain pandang badi sambil dalam hati "eeiiyuckkk overnya minah ni. Test je pun. Konon pandai lettewww. Eiii baik aku gi makan kat uptown lapar dah ni. Makan ayam masak manis tu sedap gak. E ehh nak ajak crush la macam ada chance je. Ehhhh ala dia dah jalan dengan orang lain. Aduhhh patah hati siakkkk 😭" hahaha lebih pulak aku 😂.

Takpe mu, next time buat lagi bagus k.
Pedulilah orang nak kata apa, nak dengki ke, asalkan kita buat kerja kita. Kita tahu kerja kita, tanggungjawab kita.
Watlek watpisssss ✌
Haha macam best pulak bagi nasihat kat diri sendiri. Dah luah pun kat blog an. Haha. Untung tau kau aku setia dengan kau dah lebih kurang 6 tahun. Fuiyooo dari zaman cinta monyet. Tapi still bertahan. Adakah ini cinta sejati? 💓💖
Hahaha #mudahterhibur #pleaselahgelak #hambarsehambarnya

Adios! Salam maghrib dari Seri Iskandar. 
Assalamualaikum 😊 

Hahahaha jap asal takleh nak post ni hak aduuuu error error mengadalah. Tumbuk karang eiiiisshhhhhhhh gedebuk aaaaa jatuh nenonenonenoneno mana mana mana jatuhnyaaaaa mana mungkinnn selimut tetanggaaaaaaaa hangati tubuhku dalam kedinginannnnn eeh nyanyi pulak kau ala apa aku merepek ni hahaha jap eh dah boleh belum ni nak save bagai dah boleh dah kot hahahaha okbye muahmuah

moga cepat sembuh, ayah

22:25

Dugaan.
Allah nak uji. 
Ni salah satu benda yang paling aku takut terjadi especially bila aku takde kat sana. I mean di sisi family. Serious takut. Kalau boleh memang mintak jauh. Tapi kita merancang, Allah yang tentukan. Kalau Dia kata kun fayakun, maka jadilah ia.

Minggu ni serious packed gila. Presentation, test, test, test lagi, ldk, event id dinner. Lepastu kena get ready utk final project: office. Baru nak launch. Kalau ikut perancangan awal, memang taknak balik raya cina ni. Bukan tak rindu, tapi duit nak kena jaga gak. Tiket bas pergi balik jb-perak bukannya murah. Tiket sehala je dah nak sama dgn tiket pergi balik kl-perak. Sebenarnya lebih lagi. 

Tapi tu lah.
Mungkin Dia nak bagi jugak aku balik, jenguk umi ayah, family. 
Ditakdirkan pulak ayah sakit. Kata abangah mcm nak kena strok, kat tempat kerja. Abangah ws time tu hari Rabu, before pergi kelas koko. Nak hantar ayah gi HSA, and maybe kena bedah. Zap terus mengalir lah air mata. Tapi tertahan sebab ada roommate. Malam tu makin menjadi sebab pikirkan keadaan the only one man yang aku ada kat dunia ni. Lepas solat terus aku paksa diri untuk tidur, nak elakkan roommate nampak. 
Dalam pukul 5 lebih camtu, terjaga. Akak ws. Then aku mcm terfikir lagi benda yang sama. Maka menangislah lagi. Aku baru tahu aku takdelah kuat sangat. Ye, memang aku gembeng. Lagi lagi kalau melibatkan family. Sebab bagi aku family is everything. Buruk manapun, diorang tetap family aku. Takde ganti. And aku ada ah tweet sikit pasal benda ni tapi tak terlalu obvious, sebab taknak orang tahu. Aku memang macamtu. Tapi terrrrmention jugak pasal ayah. Tak tahu pulak ada yang baca. Haha. 
Tapi please, memang kalau bab hal ni jgn gitau sesiapa.
Sorry gak kat korang (sayang sayang SC1 ku sekalian) sebab tak bagitau.
Aku cuma tak suka orang nampak aku nangis. ( tadi time kelas elc pun aku keluar jap takut orang nampak ) 
And aku tak nak orang kesian kat aku, and bagi kata2 semangat, perhatian, tak gurau2 dgn aku sebab takut aku terasa. It may work to others but not me. Aku akan jadi lagiii terharu and buat aku makin menangis disebabkan perhatian yang korang bagi. 
At least, dengan gurau gurau korang tu dapatlah kot aku happykan hati. 
Bukannya aku saje saje tak bagitahu. Sorry again.

Kat sini je aku boleh luah, sebab rasanya takde yg sampai kat sini. Paling2 pun followers/stalkers aku yang sejati tu. You know who you are. Hahaha. Sayang korang.

Aku nak test ni, jgn kacau emosi aku. Haha.
Walaupun aku rasa korang memang TAK AKAN SAMPAI KAT SINI tapi saje je pesan.
Mana tahu boleh sampai. Kahkah.

Ayah, moga cepat sihat.
Ayah kan kuat.
Akak dengan abangah tak boleh harap lah nak jaga Yana macamana ayah jaga Yana. Haha jk.
Umi pun, moga makin sihat.
Mak ngah pun.
Senang cerita semualah.
Diri sendiri pun.
Moga kuat ummu.
Bak kata Tehah, ummu kan sado. Gusti lengan boleh menang.
Hati pun mintak mintaklah sado kan.
Haha. 
Bye, assalamualaikum :)

Lots of love , 움무 ♥

Popular Posts

Nak taruk palagey niiiii

Aku.... tak tahu nak letak apa kat sini. Haha nanti ah aku update lagi. Blur ni template baru huhu


Hadam

"Tolong. Terima kasih." Hargai. Jangan malu. Selagi ada. Dah takde jangan nak menyesal.