Penganggur berjaya

02:11


Holla peeps.
Entah kenapa tiba-tiba rasa nak update blog malam ni. So here I am. Eh macam tak kena je? Abaikan.
okay, lurus ke titik atau bahasa saintifiknya straight to the point, aku nak kongsi benda yang aku suka. Yang aku rasa tak rugi pun kalau nak share sebab mungkin... boleh dapat kawan baru? haha.
Semenjak memegang titile penganggur berjaya taraf lepasan SPM ni, aku ada hobi baru iaitu melukis portrait. Well, takdelah lawa mana pun, hancur jugak sebenarnya tapi ada aku kesah? Hahahaha.
Sebenarnya mula terpengaruh balik nak main conteng-conteng ni sejak terfollow @azizaninn kat Instagram lepas nampak Atita Haris post gambar yang dia lukis. Faham kan ayat aku? ok teruskan.
Serius awesome gila tengok gambar-gambar yang dia lukis  (guna photoshop lah tapi ). Nampak real sungguh :o 
Untuk korang-korang yang nak tengok, do follow him @azizaninn kat Instagram and Twitter pun ada rasanya tapi aku tak follow Twitter dia sebab line Twitter aku bukan betul sangat pun.
eh takpe ke ni aku promote dia kat sini? Hhaaha takpe kott, boleh tambah pendapatan dia ( sebab dia pun ambik tempahan lukis portait ). And kalau tak silap, rasanya beliau orang Johor. So, hi.. kita sama merah biru. lol ~ Hehee, peace bang, peace ^^v


Disebabkan terpengaruh, aku pun decide nak guna software yang aku ada which is gimp untuk buat portrait jugak. Sebenarnya ni try and error je, azizaninn tu tadi guna photoshop and tab kalau tak silap, tapi aku nekad punya pasal, guna jelah apa yang ada. Dahlah tu, guna laptop pulak tu. Mencabar gila weh. Yelah, orang lain guna pencil yg tab tu, gua guna laptop yang dah sah sah susah gila nak handle. Tapi takpe, kan gua dah cakap gua havoc havoc~ haha. So hasilnyaaaa:



Ni first trial aku. Ambik masa lebih kurang 4-5 jam jugak lah. Tak berapa nak jadi sebenarnya ni. Actually aku nak buat gambar Yoona SNSD tu haa tapi tak jadi pun rasanya. Haih takpelah first trial kan. Mana ada orang baru lahir terus berlari, ye dak? hahahahaha ayat cover habis. Takpelah, untuk diri sendiri. Pfft xD

gambar hok ni lah. Hahaha langsung tak gaya k...


Next, aku cuba pulak buat gambar Heliza Helmi sebab rasanya dia perempuan berhijab yang paling banyak gambar cecomel. Hihiii :P

Ni gambar yang cuba ditiru. Alololo omel angat xP




Tadaaaa! Hahahaha. Takdelah sama sangat, tapi rasanya improve lah sikit daripada Yoona tuu Reben tu malas nak buat. Semak je. Hahha cakap jelah memang malas.

Banyak lagi yang kena perbaiki. Skill tu kena asah lagi. Buat benda ni memanglah makan masa, kengkadang stress sebab tak sama ke ada orang kacau ke apa ke, but yet it was fun sebab dapat buat benda yang kita suka :)


Oh yeah rasanya cerita atas ni takde kena mengena dengan tajuk. Hehe sabarlah, ni baru nak masuk tajuk ni.
Well, sebenarnya aku tak dapat kerja lagi. Haha. Penat dah pusing satu Pusat Bandar tapi tak jumpa kerja.
Aku bukan apa, aku boring duduk rumah takde duit poket. Dahlah lesen takde,. Kalau ada lesen boleh jugak pi jenjalan tasik ke JB ke Woodland ke... So dengan itu, dengan bangganya aku macam dah nak decide duduk melangut kat rumah dan menjaga status Penganggur Berjaya dengan sebaik-baiknya. I'll try my best bebeh! hahaha taklah. Bagi aku, kalau ada kerja, adalah alhamdulillah. Kalau takde takpelah, boleh buat kek hari-hari kat rumah. Hehehe. Sekian, wassalam. Till we meet again :)

p/s: Aku tak reti nak guna 'huhuhu' ni kat celah ayat mana. K ni random gila. Byeee


SPM dah habis bro.. apa citaaaa??

13:30





SPM dah habis.
Tak, sebenarnya dah lama dah habis.
Tapi baru sekarang nak update blog. tu pun sebab rasa bersalah dengan diri sendiri sebab sebelum SPM kemain beria "nanti lepas SPM lah aku nak sambung blogging blogwalking segala macam dulu dulu" , tapi hakikatnya sekarang....
ke mana perginya janji janji manis ku dahulu? Tak sangka aku juga bisa menjadi sweet talker bak Johan As'ari. Opss terpalit sama, maaf.
Dan dah kenapa bahasa aku ala-ala orang sastera sedangkan aku pelajar kelas sains tulen walaupun pemikiran 'tak berapa nak sains'. Hmm... Dasar lithium sungguh. 
(Kenapa lithium? Saja nak tunjuk aku ni bukannya tak belajar masa sekolah dulu. Belajar, cuma mungkin tak habis hadam.. macam haiwan rumen mungkin yg perlukan dua kali proses? Sudah, jangan nak masuk Bio pulak)


Bila dah habis exam ni, kerja hari-hari sama je. Bangun tidur, mandi, makan, solat, tidur, tengok tv, tengok kdrama, scroll twitter & instagram, tidur. Dan rutinnya berulang ulang. Bila bebudak dah naik sekolah ni lagi heaven duduk rumah takde siapa kacau pagi-pagi.

Tapi aku tak kerja lagi. Haih nantilah, semak kepala nak pikir. Plkn katanya dapat kumpulan 2 @ 3. And harini pagi-pagi lagi aku dah on laptop bukak web astro tutor tv duk nak cari nanti nak sambung belajar course apa, kat mana.. Tapi tak berfunction sangat ah kat situ. Huh, seriously gua bingung nak sambung study apa. Tak confident nak sambung sains. Kalau sains pun, maybe nanti ambik yang ada kaitan dengan Sains Pertanian. Ingat nak ambik yang macam multimedia punya. Tapi..... aaahhh pening ar! Kepada kaka kakak, abang abang, yang ada ambik multimedia atau course lain, tolonglah adikmu yang lemah lagi dungu ini. hahhaa sadis noh ayat kau ummu xD

Okay, dah tengah hari dah n i. Perut pun dah bunyi. Elak kena bebel je dari tadi ngadap laptop. byeee, assalamualaikum :)


Lots of love , 움무 ♥

Popular Posts

Nak taruk palagey niiiii

Aku.... tak tahu nak letak apa kat sini. Haha nanti ah aku update lagi. Blur ni template baru huhu


Hadam

"Tolong. Terima kasih." Hargai. Jangan malu. Selagi ada. Dah takde jangan nak menyesal.