Ujian 1

14:40

Lama rasanya tak mengupdate ni. So, Haiii!
Err... macam awkward pulak siot. Hahaha. Well, berdasarkan tajuk, kitorang baru habis jawab Ujian Kurikulum 1. Rata rata subjek keluarkan soalan bab 1 , tapi adalah jugak sujek yang sampai bab 2, masuk form 4 sekali pulak tuu. Pehhh stresss! Tapi takpelah benda dah lepas. Result certain subjek pun dah dapat. Macamana? Hahahaha. Setakat  ni alhamdulillah laa, just so-so jea. 
And alhamdulillah, addmath lulus! Tahun lepas exam akhir tahun aku gagal T.T .. Tapi harapnya result ni bertambah  baik laa. Sebab tahun lepas pun masa Ujian 1 aku lulus dapat A, tapi lama-lama makin turun..turun...turunnn.... dan akhirya fail. Taknak lah benda macamni jadi tahun ni jugak. Taknak taknak! At least C laa paling teruk pun aku nak dalam SPM nanti. Tapi of course lah kan nak straight A, cuma kalau dah tak termampu and setakat tu jea yang kita boleh dapat, nak buat macamana kan. 
TAPIII! Kita kena lah optimis, jangan pesimis, kelak menangis! Cewahhh hahahaha. Tapi betullah. Sorry to say, tapi aku tak suka tengok orang yang baru gagal or turun markah sikit tapi reactionnya macam dah gagal nak hidup. Chill laa, gagal sekali bukannya gagal selamanya. Yess, memang cliche tapi tak ramai orang yang boleh berpegang dengan prinsip ni. And yess again, aku pun kadang kadang tak boleh berpegang sangat dengan prinsip ni. Bila dah gagal ataupun hampir gagal, aku rasa macam , "Bodohnya aku. Kenapa aku tak boleh dapat result macam dorang?" sambil lap hingus guna alas meja. K tak lawak. Result bio, fizik, kimia aku selalu cukup-2 makan, around 40+ gitu. Perasaan bila dapat result cemtu memang... haih hanya Allah dan orang yang senasib result dengan aku jea yang tahu. Then aku terfikir, buatpe nak meratap dengan result yang 'jahat' cenggini? Lebih baik jadikan dia sebagai pengajaran and terus berusaha ! Yeahhhhh ^^ . 
Aku kalau boleh tahun ni taknak laa malas malas lagi. Walaupun aku sebenarnya takdelah minat sangat dengan Sains ni, tapi dah namanya budak kelas Sains, kenalah belajar subjek subjek Sains tu ye dak? Kalau akaun lagilah aku lemah, walaupun aku minat math & addmath. Tapi walaupun nak fokus belajar, takdelah sampai tahap taknak enjoy kann... Hahahaha. Aku tetap nak karok dalam kelas sama sama dgn Mimin & Syaza, main kejar kejar, story story, dll. Tahun ni kan tahun last kita sekolah.. Wuwuuwuwuwuu T^T . Cuma kena bahagikanlah. Waktu belajar, belajar, waktu  main, main.
Dan aku rasa aku dah melebih nii. Haha, lari dari tajuk kan? Well, barulah Ummu namanya. Haa kan dah meniba. Dah macam ceramah motivasi dah. Okay lepas ni boleh jemput aku k, bayaran RM 500 sejam. Lolss~ Byeeeeee! ^^
p/s: Takde kena mengena dengan hidup atau mati, cuma luahan rasa jea *peace*
p/s/s: Segala typo harap di'buat buat tak nampak'i. 
p/s/s/s: Aku suka tengok loveline korang kt twitter. Like...."omooo so sweetttt!" Hahaha ye kau..kau laa. kkkkk bye bye bye.

You Might Also Like

0 comments

Lots of love , 움무 ♥

Popular Posts

Nak taruk palagey niiiii

Aku.... tak tahu nak letak apa kat sini. Haha nanti ah aku update lagi. Blur ni template baru huhu


Hadam

"Tolong. Terima kasih." Hargai. Jangan malu. Selagi ada. Dah takde jangan nak menyesal.