Graduation Day + pesanan mangsa SPM

09:52

Heyyooo! Hahahaha woiii lagi berapa hari ni nak espiyemm~ Nervous gila boleh `.`
Dedor dedor jugak, tapi laa ni nak cite pasal Majlis Graduasi SMKPG 2013 yang diadakan semalam yakni 31.10.2013. Yang specialnya kali ni, semua pelajar terlibat, tak macam yang lepas-2. So rasa macam... woahh best jugak lah kan sebab tak semua kawan kita mampu capai piawai nak datang majlis graduasi tu. So bila dapat peluang macamni, dapatlah kita mencipta kenangan bersama pada saat-2 terakhir sebelum spm :') Wahh touching gitchuuu~
Jadi sekarang ni ayuhlah kita melihat gambar-2 semalam sambil melayan perasaan. Kenalah tu dengan lagu blog ni; Officially Missing You ;') Let the pictures tell everything~

 Sebelum majlis bermula~~


 Le girls! Kurang sorang je, Syahirah Affendi. Yang lelaki kat belakang tengah bergambar. Ceytt!


 Umi Ainaa dan Ika penanung dapat Anugerah Koko, wakil Puteri Islam. Wuuuu bangga sikit. Hahahaha xD Tahniah!


 Acah-acah pelamin. 30hb guna untuk majlis persaraan Puan Hajah Saleha Wahab, 31hb guna untuk Graduasi. Nice, pandai tau :D


 Me with OYK / Sakthi. Hehe, Sakthi aku mintak maaf tau kalau selalu kutuk kau. Peace ^^v


Nadhirah, Kasmiena, me and Ika.


 Kasmiena (lagi), hehe... Syaza Liyana, Syaza Sahira, Pika Wari, and me.














 Jane! Hihii, kawan dengan kau since darjah tiga wehh. :D





 Joel & Chinn. Kat belakang tu apa? Bini tua? Hahahaha jk xD



 Nur Nadhirah binti Zaimi. Pelajar cemerlang, trial 10A , 0.9. Like... woahhhh :o Tahinah Dira! (Y)


 Hai penaung ;)









 Hihiii, sorry Puteri xP Syhhh, jangan bagitau dia pasal gambar ni!






 Kami dah pakai jubah dan bermakna.... Kita dah graduate! Yeayyyyyy ! Muahahahaha


 Me ^^v


 Syaza. Kawan since darjah 1 :')


 Geng budak pandai. Wuuuuuu~


 With Faqihah! Kawan time form 2 & 3 :)


 Siti Syahirah omeyyyy ;*


 Omg this is so sweetttttt! ^^





 Bibah Najwa Letup! hahahahaha xD


 Jess...... Haa taknak cakap. Tak baik xD


 Pn Hajah Saleha Wahab. Tak lama lagi dah nak bersara. Terima kasih cikgu ajar saya Sejarah time form 4 dan jadi gp kanan sekolah yang baikkk :) 



 Dah pakai jubah tu, kenalah kemas balik. Dah macam jual baju borong kat pasar malam dah. Lai laii, tiga 10 xP


 Hai Tieraaaa! Hahaha dah lama tak borak pasal Muslim xD





Cikgu Wan, cikgu kaunselor terbaikkk (Y) Terima kasih cikgu ;)

with cikgu Titim. Cikgu paling awesome. Tak pernah nampak dia marah dalam kelas walaupun perangai kita entah pape. Cikgu yang paling dipercayai sebab dia je yang percaya dengan kita. Anggap kita macam anak padahal dia tak jadi mak pun lagi. Cikgu yang sangat supportive. Inshaa Allah kita takkan lupakan cikgu dan harap cikgu doakan yang terbaik untuk kita semua. Sayang cikgu Titim! :')

Tak banyak sangat gambar pada aku. Yang banyak gambar personal je, tak boleh nak share kat sini. Hehe. Papepun, semalam memang best gilaa. Pastu bangun pagi tadi aku baca whatsapp serious meleleh. Sedihnya nak tinggalkan kawan-2. Tapi takpelah, kita doakan kejayaan masing-masing. Hope kita takkan terpisah dan dapat jumpa lagi dan dipanjangkan umur. Amiinnnn :)

Minori Imaoka, I miss you. Hehe. I didn't send you an email because I'm too shy. HAHAHA. btw I'll appreciate the moment. Thank you Minori! Thank you Hanazono High School! sincerely your partner, Ummu. :)
*meniba kann

Kepada cikgu-cikgu semua, halalkan ilmu yang cikgu dah bagi kat kita semua. Maafkan saya kalau ada salah silap. Terkadang tak perasan pun. 
Dan kepada semua followers or kawan-2, ummu nak mintak maaf jugak. Mana tahu ada terguris hati, terasa, terkutuk korang depan mahupun belakang. Doakan ummu berjaya jawab spm nanti dan berjaya hidup dunia dan akhirat. Hanya Allah yang dapat balas jasa korang semua :) Sekian, terima kasih.

Cerita Legoland

09:22

Haiiiiii. Kemain tau aku pagi-2 dah duduk depan laptop duk update blog. Hahahaha. Hari ni kan hari Ahad, satu-satunya hari yang kami boleh duk goyang-goyang kaki online pekebenda semua. Sekarang hari Sabtu dah ada kelas tambahan. Huaaa SPM! T^T

Tapi nanti dulu. before kita stress-stress pasal benda alah SPM nii, adalah baiknya kita melayan gambar-gambar lawatan kami ke Legoland Malaysia sambil kunyah pop corn reramai. Muehehehe xD. 
Pada 3 Oktober 2013 yang lepas, kami telah beramai-ramai pergi lawatan ke Legoland setelah dirancang sekian lama. Ehekk, lawatannyaaaaaaa~ Pfft. Orang lain dah sibuk duk hebah sana sini taruk gambar segala kat Instagram Facebook Twitter semua, aku kat sini baru terhegeh-hegeh nak upload semua kat blog. tssk, macam cerita sedih bunyinya :'( Tapi takpelah, bak kata omputih, better late than never :) *time-time nilah baru nak guna kann......

So, let's enjoy the picturessssss! 

 on the way. Haruslah snap snap dulu. Kehkehkeh :3

 Mimin, Ika a.k.a penaung and Bibah a.k.a bawang xP

 Dah dah, jangan layan sangat budak budak ni. Next please!





 Taraaa! Sampai dah kat Legoland. Pfft, Puteri, kau semak dohh. Hahaha :P





 Le group :) Bibah, Asha, Daarshini, Pika Wari tak tahu kat mana. Biaq pi. Muahahha :D


 Harga tiket kot? Hahha. Tapi we ols dapat special price. Budak sekolah lah katakan. Tahun depan dah jadi orang tua dah. No more special price. Aduuh ni yang sedih nii :'( pfft drama...


 Budak-budak yang tak sabar nak naik roller coaster tu semua sebab takut hujan, selari dengan pesanan berpuaka Bibah, "Awan tu tak tunggu kau tau!". Pfft, bajet seram. Tapi last-last ikut jugak.








 #MadukuKalut ? Eh? Hahahha xD

 Girin! Kwang Soo oppa! pfft hahahaha 



 Bibah dan burung. macam tajuk buku cerita budak budak jea an xD


 Pandaaa!








 Beautiful Zur Ain :) Hehehe


 Dijah pun nak jugakk.... Hahaha xD


 Okay naik boat. Aku kerja tangkap gambar je, Syaza yang handle boat tuu. Yelah, apa gunanya ada kawan yang ada lesen kan? hehehe :3





 Nak ambik gambar budak kecik omputih tuu, tapi tak dapat! Dia comel sangat! Mata dia.... pehh... k jakun xP


 Sedang bersiar siar, terserempak pula dengan abang-abang macho. Pfft! #OYK tak nampak. kkkk


 Muka budak boat tersangkut. 


 Pakcik ni dengkur. Shooo selekeh -.-



 Weweee~ Btw kat belakang tu roller coaster yang first skali kitorang naik. Seram wehh. First time kot aku naik. Tapi best! Gambarnya nanti, ada kat bawah. Malas pulak aku nak susun balik. hahaha pemalas!


 Masuk dalam ni kalau tak silap roller coaster jugak. Tapi lagi belit roller coasternya. Pehh terjerit jerit aku yang tak pernah jerit nii. *Aku dengar Abi jerit weh time nii. Dia duduk belakang seat kitorang. Haahaha lagi kuat weh dia jerit, kalah aku xD



 View from the Tower.





Lepas main roller coaster yang ada air tu, kitorang pergi salin baju, solat and makan makan. aku sorang order carbonara, yang lain bolognaise. Time tgh makan acah acah Running Man, discuss jawapan reramai sambil makan. Hahahaha bestnya! Pastu ada minah cina kat sebelah tu macam pandang badi kat kita . Hek eleh, jeles lah tu kita dapat Ribena spaghetti buah semua murah murah. hahaha murahnyaaaa~ Murahlah jugak sebab ambik set Kids. Lol xD


Then, masuk pulak MiniLand.. Banyak replika-replika bangunan kat sini. Cantikkk :o

 Singapuraaa~~~

 Taj Mahal :) Tantek tantekkk





 Shah Rukh Khan menari bersama Kajol dan penari tambahan.





 Ni masjid kat Brunei kalau tak silap.

 Ada makcik jaga kitorang main-main kat MiniLand. Makcik beg Angry Birds. Kahkahkah k gurau xD



 In front of KLCC. Muka memasing tak ready padahal. Muka aku pun tak nampak. Okay aku saman kau Siti. hahahaha



 Ni tipulah kalau tak kenal..









 Pika! Waghi waghi waghiii~







 Time ni naik yang benda pusing pusing tuu. hahha semua game aku tak ingat nama. Muka dah macam apa memasing. Apa pun tak boleh xD



 Mereka :)







 Tourists dari India dan China. xP


 Haaa nilah gambar time naik first roller coaster tuu. Hahahaha buruk kemain. Tak fikir nak pose dah xD


 Benda alah hijau ni ngengada. Malas nak layan. Sebab aku tahu dalam tu lelaki. Hahahaha xP



Us.. in front of Taj Mahal.

Bestnyaaaaaaaaa! Rasa nak pergi lagi. Tak puas! Walaupun ada kat sana dari pukul 10 sampai pukul 5. Bestlah buat kenangan sempena tahun terakhir sekolah ni kan ;') hahahaha. Tapi tak semua game aku ambik gambar ni. Banyak lagi tempat kitorang pergi. Cuma aku tak bawak keluar camera jea. Malas. Pikir nak main jea. hihihi :3. Sorry kalau entry ni berat sebab banyak gambar. Sekali sekala katanya...

 Till then, bye! 

p/s: Ohh, wish me luck for SPM! \^^/
Lots of love , 움무 ♥

Popular Posts

Nak taruk palagey niiiii

Aku.... tak tahu nak letak apa kat sini. Haha nanti ah aku update lagi. Blur ni template baru huhu


Hadam

"Tolong. Terima kasih." Hargai. Jangan malu. Selagi ada. Dah takde jangan nak menyesal.