Ahlan wasahlan ya Ramadhan!

07:13



HAI! SALAM 1MALAYSIA! 
haha~ Pagi-pagi lagi dah datang tebiat kurang matang.
Haaa... Anda-anda semua puasa ke tidokk?
Klau yang perempuan tu saya ngerti dehh, tapi yang lelaki? .....maybe dia sakit kott #ThinkPositive
Aku nk cerita ni. Tapi cerita ni start dari 30 Syaban lah. Hihi

30 Syaaban

Harini hari last kita bermakan-makan di kantin sebab esoknya dah nak puasa. So masing-2 sibuk nak bawak makanan. Hahaha. *Kelas sebelah siap buat jamuan lagi kay. Much jealous. K sebenarnya tak jealous pung :P
Dijah bawak kek batik, Aiyin bawak nugget, aku bawak Murtabak Maggi of course! Hahaha.
Tapi kali ni aku buat perisa tomyam. Lain sikitlah. Selalu kari.
Tapi! Walaupun perisa lain, murtabak maggi tu habis dalam masa tak sampai 3 minit. Tak sempat sampai rehat pung! Padahal 2 bekas kott aku bawak. Kek batik yng katanya rasa cloud 9 dan mejadi peberet PH serta nugget tu pun habis. Haha! Nampak sangat korang ni kebulur xD



*gambar selingan, credit to google. Hahhaa, terliur ye kak? ;P*


1 Ramadhan

Selamat datang Ramadhan! Hhaha. Semalam pagi-2 lagi dh bukak buku resepi. Sibuk nak masak semua benda! Haha. Bila dah tengok buku resepi mulalah terliur. Tengok nasi goreng pun kata "Sedapnyaaaaaaa!"

Dan akhirnya, mak aku nak buat nasi lemak berlauk. Aku pulak nak buat kek batik. Dan lagi satu kitorang buat samosa. K pengakuan terbuka, ni first time sebenarnya aku buat kek batik walaupun benda tu sebenarnya senang nak M. At last jadilah jugak kek batik aku tu. Sedap kay! Hahaha

Dan sekarang 2 Ramadhan.
Aku tak tidur lagi sejak bangunsahur tadi. Dan rasanya kejap lagi mata aku ni mintak ditidurkan lah tu. Kbyee ! ;)





Selamat berpuasa semua ! :D


You Might Also Like

0 comments

Lots of love , 움무 ♥

Popular Posts

Nak taruk palagey niiiii

Aku.... tak tahu nak letak apa kat sini. Haha nanti ah aku update lagi. Blur ni template baru huhu


Hadam

"Tolong. Terima kasih." Hargai. Jangan malu. Selagi ada. Dah takde jangan nak menyesal.