Ahlan wasahlan ya Ramadhan!

07:13


HAI! SALAM 1MALAYSIA! 
haha~ Pagi-pagi lagi dah datang tebiat kurang matang.
Haaa... Anda-anda semua puasa ke tidokk?
Klau yang perempuan tu saya ngerti dehh, tapi yang lelaki? .....maybe dia sakit kott #ThinkPositive
Aku nk cerita ni. Tapi cerita ni start dari 30 Syaban lah. Hihi

30 Syaaban

Harini hari last kita bermakan-makan di kantin sebab esoknya dah nak puasa. So masing-2 sibuk nak bawak makanan. Hahaha. *Kelas sebelah siap buat jamuan lagi kay. Much jealous. K sebenarnya tak jealous pung :P
Dijah bawak kek batik, Aiyin bawak nugget, aku bawak Murtabak Maggi of course! Hahaha.
Tapi kali ni aku buat perisa tomyam. Lain sikitlah. Selalu kari.
Tapi! Walaupun perisa lain, murtabak maggi tu habis dalam masa tak sampai 3 minit. Tak sempat sampai rehat pung! Padahal 2 bekas kott aku bawak. Kek batik yng katanya rasa cloud 9 dan mejadi peberet PH serta nugget tu pun habis. Haha! Nampak sangat korang ni kebulur xD



*gambar selingan, credit to google. Hahhaa, terliur ye kak? ;P*


1 Ramadhan

Selamat datang Ramadhan! Hhaha. Semalam pagi-2 lagi dh bukak buku resepi. Sibuk nak masak semua benda! Haha. Bila dah tengok buku resepi mulalah terliur. Tengok nasi goreng pun kata "Sedapnyaaaaaaa!"

Dan akhirnya, mak aku nak buat nasi lemak berlauk. Aku pulak nak buat kek batik. Dan lagi satu kitorang buat samosa. K pengakuan terbuka, ni first time sebenarnya aku buat kek batik walaupun benda tu sebenarnya senang nak M. At last jadilah jugak kek batik aku tu. Sedap kay! Hahaha

Dan sekarang 2 Ramadhan.
Aku tak tidur lagi sejak bangunsahur tadi. Dan rasanya kejap lagi mata aku ni mintak ditidurkan lah tu. Kbyee ! ;)





Selamat berpuasa semua ! :D


I'm back baby ;*

18:27

Hai ! Annyeonghaseyo ! HAHAHA
Lama gilaaaaaaaaaaa aku tak update blog kay. Rasa bersalah pulak dengan followers-2 sekalian.
Serious bila naik form 4 , rasa macam malas gilaa nak online. Facebook? Of course terabai sebab penghuni kat situ sekarang ni macam aneh-aneh jea. Twitter? Tak pernah diabaikan! HAHA.
Tapi tweet just via text jea, sebab takut nak online lama-lama kat depan laptop. Dengan result exam yang 'super-awesome' , kau rasa aku boleh ke nak mengadap laptop lelama? Nak kena jeling dengan cik Slamat? Hahaha




Bila dah naik form 4, satu benda yang memang menyesakkan kepala otak , of course lah subjek-2 sains tulen. 
Ohh, dan tak lupa jugak, Add Math . ( Aku..... failed -.-')
Bio, Chemistry, Physics.
Tga subjek jea padahal, tapi ... Ya Allahhhh! Tnsionnya tak terkata!
Add Math? Masa cikgu ajar memang faham. Buat kat buku Booster dalam kelas pun faham.
Tapi! Bila cikgu bagi latihan suruh buat kat rumah, molek jea nanti soalan tu patah balik kat cikgu. Hehe





Dan jugak bila dah naik form 4, masing-2 dah mula naik miang. HAHAHA
Sibuk beno dengan crush masing-2. Sana crush, sini crush... haihhhh.
Puteri tak habis-2 dengan Suhazri kesayangan dia tuh. Hadoiiii, penat boleh nak layan dia?? -___-
Khadijah memang dah habis kena ngalan jea dengan Cikgu Daliyanie & Cikgu Saadah.
PH PH PH :D
Ainaa? hahaha. Melting dengan H dia. 
Tapi sekarang dia tengah 'bermusuh' dengan H sebab kawad kaki Puteri Islam kalah dengan Kadet Polis. Hahaha
Aku? ...............\heartbrokenforever/ HAHA
*Eh tapi haritu serious muka budak tu sebijik Muslim! Tapi aku rasa dia tu form 2. Taknak akuu -.-

Haaa, aku rasa korang macam dah lebih 4 bulan jea. Ayooo ta ta yoook! ^^v

Lagi lagi lagi? 
Hahaha aku pun tak tahu nak cerita apa.
Ohh yaa, tak lama lagi nak puasa kan?
Harap-2 kita dapat sampai dengan bulan Ramadhan dan harap ini bukanlah Ramadhan terakhir untuk kita. 
Amiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnn !!

Hahaha. Comel jea baby ni. Yeahhh, success!

Lots of love , 움무 ♥

Popular Posts

Nak taruk palagey niiiii

Aku.... tak tahu nak letak apa kat sini. Haha nanti ah aku update lagi. Blur ni template baru huhu


Hadam

"Tolong. Terima kasih." Hargai. Jangan malu. Selagi ada. Dah takde jangan nak menyesal.